Отглеждане Съвети 

Грижи за жълта орхидея

Не знаете особеностите на грижата за жълтата орхидея, цимбидиум, онцидиум, фалаенопсис? Преди да се научите как да съдържате растение, трябва най-малко да знаете техния вид, и по-добре сортиране, грижата за различни растения от същия вид може значително да се различават, особено ако те са хибридни. Жълтият цвят може да надделее в много разновидности, но често той е phalaenopsis. Няма да говорим за тях, ще вземем предвид по-сложните растения от този вид. По този начин съдържанието на жълти орхидеи се различава малко от другите цветове. Максимумът, който се отразява на сянката на венчелистчетата – затова изисква осветление. Светли цветя: бяло, кремаво, жълто изискват повече светлина от червено, лилаво, лилаво, бургундско, кафяво

Съдържанието зависи от това какви природни условия предпочитат предците на растението, независимо дали са се развили в тропическите гори, планините, поляните, какъв климат обичаха. Ето защо, помислете за най-популярните от екзотика.

Cymbidium – голям храст с красиви цветя върху педала, които се продават на рязането. В дома си, за да направи красив жълт орхидея кимбиум цъфтеж е много проблематично. Избягвайте директна слънчева светлина, но осигурете добро осветление от 12 часа на ден. През зимата, тя ще се почувствате перфектно на южния прозорец, през лятото е желателно да се излагат на балкона, градината, домашна оранжерия. Тъмният цвят на листа показва липса на осветление. През зимата цветът обича ниска температура от 10-15 градуса. За да постигнете цъфтежа, от май, осигурете разликата между нощта и дневните температури. Ако всичко върви добре, първите месеци на лятото ще задоволят дробовете. Земята за цимдинида се различава от обикновените: към кората се добавят перлит, сфагнум, пясък, хумусни листа, въглен. Правилната грижа за жълтия цихбидиум орхидея се осигурява от често напояване, веднага след като почвата изсъхне малко, през зимата е по-рядко, два пъти месечно. След цъфтежа, е забранено да се оплоди до пролетта, да се прилага тор след всеки 3 поливане.

Cattleya

Фините Cattleya са разделени условно през пролетта / есента цъфтят, те имат ясно изразен период на почивка, по време на които поливане и хранене са забранени. Необходимо е да се оплоди само с нарастването на нов псевдобак, незабавно да се отсече поливането, като се правят по-рядко, докато се появи цветната пъпка с пъпки. Само след цъфтежа на жълтите орхидеи Cattleya може да започне да овлажнява растението отново. Само по този начин има шанс да предизвика цъфтеж. Временното сушене не уврежда растението. При осветление предпочита ярка светлина, с изключение на пряка слънчева светлина, през зимата изисква осветление. Осигурете охлаждане по време на почивката.

Жълтата онсидийска сладка захар е по-взискателна за осветление, температурни промени от фалаенопсис. Той обича един къс, широк пот с непрозрачен цвят, малка кора за почвата, страх от трансплантации. Когато седим, псевдобаквите не могат да бъдат погребани. Тъмнозеленият цвят на листата на жълтата орхидея Sweet Sugar показва недостатъчно осветление. Температурният режим е 14-26 градуса. Дневната температурна разлика от 3-4 градуса ще направи добро. Идеалната влажност е 40%. Подобреното поливане започва с началото на развитието на нови издънки, леко изсъхване на почвата преди процедурата. Веднага щом се образува нов псевдобагур, поливането спира преди раждането на педала от него. Цъфтежа се случва 2-3 пъти годишно при правилно спазване на режима на поливане и почивка. Можете да се захранвате само до появата на нов псевдо-глуб след това – това е забранено.

Последни публикации

Leave a Comment