Орхидеи Отглеждане 

Грижи за орхидея обувката Венера

С правилната грижа на орхидеята обувката „Венера“ ​​може да цъфти повече от три седмици подред. Основното нещо, което трябва да направи един цветар, е да създаде оптимални условия за задържане. Основното изискване е необходимостта от интензивно осветление по време на цъфтежа. Плодовите пъпки могат да се отварят дори през зимата, при условие, че е осигурено допълнително дневно три до четири часа осветление, използвайки флуоресцентна лампа.

Ако говорим за температурния режим, трябва да отбележим, че цветът се чувства страхотно в среда, където температурата не надвишава +22 градуса, но не пада под +15. Най-добре е индексите на температурата да не се променят силно през цялата година, тъй като периодът на почивка за този сорт напълно липсва. Правилната грижа за орхидея чехъл се състои от няколко прости препоръки, които са задължителни за внедряване.

Компетентното поливане е един от най-важните компоненти на съдържанието на растението. Тази манипулация може да се извърши само когато почвата изсъхне добре. Тя ще изсъхне и няма да изсъхне напълно, защото обувката за орхидеи се счита за разнообразие на влага. През лятото цветът трябва да се пръска няколко пъти на ден с помощта на пулверизатор. За напояване можете да използвате само мека вода, която преди е била уредена. Идеалният вариант обаче е дъжд или стопилка.

орхидея венерин башмачок

Също така грижата за орхидея пантоф у дома предполага подхранване на цветето през лятото по време на всеки пети поливане. За горната превръзка може да се използва само специален инструмент, специално разработен за този сорт. Необходимо е не само да се напои почвата с разтвор, но и да се избършат листата с нея. Строго се забранява използването на концентриран продукт, най-добре е да се разрежда с голям обем вода, отколкото е посочено в инструкциите.

Тъй като растението обича влагата, опитните производители на цветя препоръчват пускането му на палет с мокър чакъл, който при изсушаване ще осигури оптимален микроклимат за съдържанието. Важно е да запомните, че грижите за орхидея пафопедилиум у дома трябва да бъдат изчерпателни и навременни. Неспазването на едно и също правило може да доведе до болестта на цвета или до смъртта му.

Особено внимание трябва да се обърне и на трансплантацията на растения, която следва да се извършва по план на всеки две до три години. Промяната на почвата е необходима, защото по време на нейната работа всички хранителни вещества, необходими за жизнената дейност, са изчерпани. Ако кореновата система е в ред, какво да кажем за външния вид на цветята, тя не е стръмна вътре в гърнето, няма смисъл при трансплантацията.

На орхидея обувката „Венера“ ​​нараства без проблеми и е доволна от редовното цъфтене, е необходимо да изберете подходящия субстрат за нея. Сортът предпочита алкалната почва с добавянето на калций. Можете да го купите във всеки специализиран магазин. Не трябва да се забравя и необходимостта от организиране на дренажен слой, който служи като превантивна мярка срещу стагнацията на водата в района на базовата система.

Последни публикации

Leave a Comment