Отглеждане Поливане Съвети 

Грижи за сини орхидеи

Цветниците, които обичат тропическите растения, трябва да разберат, че в природата съществуват сини орхидеи, но само няколко вида – vand, dioritenopsis, Doritis. Всичко останало може да има само лилав цвят като един от тези, които са близо до синьо. Дори самата ванда под обикновеното осветление не е цветът на синьото небе, а нещо между виолетовото и синьото. Орхидеите имат много красиви цветове, така че защо производителите на цветя търсят необичайно черно или синьо? То е престижно, интересно и необичайно. И търсенето генерира доставка, така че магазини за цветя, бази на едро отиват на трик, предлагащи сини phalaenopsis орхидеи, за да привлекат купувачи. Те се издават за „кралски“ или „кралски“, а неопитни хора, които далеч не забелязват неестествеността на цвета, придобиват бели хибриди phalenopsis, външно нарязани с мастило. В допълнение към инжекциите с мастило има и друг начин да се превърнат белите венчелистчета в синьо – поливане с цветна вода. Същото може да се наблюдава при хризантеми, когато ни се предлага синьо, зелено, магента неестествена яркост. Тази ситуация със синия цвят на орхидеята Phalaenopsis е неприятна поради няколко фактора:

  • измама – за цената на три завода, които придобиете един от съмнително качество,
  • боята нарушава равновесието на цветята, тъй като има химически съставки,
  • за оцветяване на цветето се подлага на механична повреда: те правят пробиви в шията, корени, листа, дръжки.

И последният метод е най-малко вредно. Какво получаваме? Ранената бяла орхидея, която дълго време ще трябва да се самоизчисти от химически елемент, се адаптира към нормалните условия на живот. 100% точен е фактът, че следващият цъфтеж ще бъде бял.

орхидеи синего цвета

Всъщност, сини орхидеи са, но не и phalenopsis или dendrobium, те просто са лишени от такъв пигмент. Можете да видите сами, ако имате добър поглед към завода, преди да купите. Ще се намерят пунктови места, ще откриете корени в синьо. Единственото възможно синьо е ванда. Приблизително приличат и на този сянка: Doritenopsis Purple Martin Blue, Dtps Кенет Шуберт, Dtps Kenneth Schubert, Violacea Var. Coerulea, Doritis Pulcherrima Coerulea. Те не могат да бъдат закупени тук, можете да получите такива сортове, като поръчвате от каталозите на Азия и Европа. Бъдете готови да дадете няколко десетки евро за малък завод.

В зависимост от разнообразието грижата за синята орхидея у дома е значително различна. Ако това е Doritis или Doritenopsis, съдържанието изглежда е това, от което се нуждае phalaenopsis. Уанда обаче изисква напълно различни условия. Doritenopsis, Doritis изисква осветление 10 часа дневно, влажност 30-40%, поливане само след изсъхване на субстрата, почва, чиято основна съставка е ядрото, температурен режим от +14 до +26 градуса. Накратко, по-ниски или по-високи температури се прехвърлят. Когато се грижите за синия орхидеен doritis, doritenopsis за цъфтене, промените в температурата през нощта и следобеда с разлика от 5 градуса са желателни. Ето защо, у дома, излезте на балкона през нощта.

Уанда изисква ярко осветление от 12-14 часа на ден. Тя може да бъде снабдена само с фитоламп. Бушът се чувства добре с гола кореноплодна система със съдържание на влага най-малко 40-60%, нуждае се от поръсване с топла вода, напояване чрез потапяне, редовно наторяване. Цветето обича температурните промени, важно е, когато се грижим за синя орхидея от вида Vanda, но цъфтежа може да се постигне дори при подходящо осветление плюс влажност 40%. Бъдете внимателни, изберете цвете от рядък цвят, изучете подробно информация за видовете орхидеи, за да се защитите от измамни измами.

Последни публикации

Leave a Comment