Орхидеи Полезно Съвети 

Грижи по време и след цъфтежа

Всеки знае, че преди да влезе в магазина за цветя, орхидеите преодоляват трудния и дълъг път и се внасят в Украйна от Холандия, Полша и други европейски страни. Има специални цветни пазари – търгове, на които са представени грънчарските растения на различни световни производители от близко и далечно от чужбина.

В областта на цветята, най-важното е да се запази представянето на растението за дълго време, поради което, цветните препарати използват препарати, които насърчават растежа и увеличават устойчивостта към цъфтежа, но в бъдеще тези препарати отслабват и разрушават растенията.

Продажа орхидей фото

Преди изпращането, орхидеите са подложени на още един стрес – те се третират със специални професионални препарати от насекоми, защото, първо, това се предвижда от санитарните норми при пресичането на растенията през границата и от друга страна всеки производител има интерес да гарантира, че репутацията му е безупречна.

След това растенията се инсталират в специални пластмасови палети с жлеб, а доставката до дестинацията се извършва главно по шосе. Кожата може да остане някъде дълго време на пътя, например в митниците, а времето на годината може да бъде много различно, а доставките през зимата не са изключение. За един дистрибутор основната цел е бързото и изгодно да продаде продукта, а това, което се случва с растенията след определен период от време, вече не е неговата грижа.

Освен това не забравяйте, че в големите вериги за търговия на дребно растенията се наблюдават и се грижат от специалисти и цветари, а ако има нещо нередно в завода, те са изолирани или значително намалени. Малките търговци нямат възможността да отписват подозрителни или болни растения, а не всеки продавач има професионални умения за грижи за орхидеи, за да може лесно да се препълни или да се задържи, което ще окаже неблагоприятно влияние върху периода на цъфтеж.

Така че, представете си, че трябва да минете през лек тропически завод, свикнал със стерилните условия. Следователно не е изненадващо, че Phalenopsis ще процъфтява по-бързо след дълъг процес, особено след като не можете да знаете със сигурност колко дълго цъфти, докато не удари перваза на вашия прозорец.

Корешок Фаленопсиса

Върхът на концепцията за дробове при Phalaenopsis се случва през първата половина на есента. Във време, когато нощните температури се различават значително от дневните температури. Температурата на въздуха пада през нощта до + 15 ° С, а през деня слънцето отоплява первазите ни до 25 ° С. През този период се извършва тайнството – рожденият цъфтеж се развива, но малко по-късно ще можете да видите дръжките. Молодой цветонос Фаленопсиса

Напоследък цветът на пъпката, който е проникнал в светлината, лесно може да бъде объркан с гръбнака или бебето, корена има закръглена форма и цветът на конуса е конусовиден. В основата си орхидеята се счупва от основата на багажника между аксилите на листата и над предходния цъфтеж. Твърде трудно е да се разграничи един цвят на стъблото от бебето в ранен стадий на развитие, така че трябва да се даде време за растежа на пъпката. Тогава ще бъде възможно да се определи дали вегетативната фаза е цветна фаза.

Правилата на Phalaenopsis грижи по време на покълване и цъфтеж:

  • Продължителността на цъфтежа Phalaenopsis зависи от много фактори и може да продължи една година, като постепенно отглежда цвета на стъблото и отваря цветето зад цветето. Орхидеята също може да разтваря всички цветя по едно и също време и по подобен начин всичко ще изсъхне и ще падне. Разширяване на периода на цъфтеж може да бъде тор , който е специално проектиран да се грижи за цъфтящи орхидеи. Каскадное цветение Фаленопсиса
  • Разгъващият се стъблон на цветето не трябва да се излага на студен / топъл въздушен поток от климатика или централното отопление. Важно е да знаете, че една орхидея може да изхвърли всички цветя за един ден, ако е останала в течение.
  • По време на цъфтежа силно се препоръчва да не се трансплантира растението. Ако не сте доволни от транспортиращия сандък, той може да бъде поставен във всякакви подходящи керамични, стъклени или пластмасови саксии за вашия интериор. Держатель для цветоноса
  • В естественото местообитание на орхидеите цветни стъбла висят отгоре и няма кой да ги върже, такъв каскаден цвят просто очарова окото. Но в един апартамент дълъг цокъл скок може да нарани, например, домашен любимец или може да се счупи под собствената си тежест. За да избегнете това, желателно е да го поставите върху специален държач или да използвате пластмасова опора, която е била в саксията по време на закупуването на орхидеята.
  • По време на развитието на педала, не се препоръчва растението да бъде пренаредено или усукано на място, цветът на орхидеята винаги ще достигне източника на светлина. Ако няма достатъчно светлина, той ще бъде опънат, цъфтежът ще е слаб и цветята ще се отворят много по-малки. В случай, че има малка естествена светлина в дома ви, препоръчително е да се инсталира изкуствено осветление близо до орхидеята, като по този начин се гарантира пълно растеж на цветята.

Понякога, след цъфтежа, стъблото за цветя бързо започва да изсъхва, с какво е свързано, може само да се досетите, може би растението няма сили и отнема полезни вещества. Когато цветът на стъблото изсъхне до самата основа, е достатъчно лесно да го нарязвате с остри ножици, оставяйки малък „пън“. Засохший цветонос

Ако цветът на стъблото продължава да остане зелен, но пъпките не се събуждат дълго време, той също може да бъде отстранен, веднага след като орхидеята непременно пусне нов пълен стъбъл. Експертите съветват младите растения да отсекат цвета на стъблото след цъфтежа, така че да не се разклоняват по-нататък и по този начин не отслабват младото растение.

В случай, че растението е силно, през летния период е увеличил здравата си зелена маса, е в отлична форма, е в състояние да реши дали да продължи да цъфти или да изсуши цвета на стъблото, ако терминалът на педала не умре, тогава след известно време растението ще получи сила и ще продължи да цъфти.

Появата на бебе на стъбло или бряват листа предполага, че по време на зачеването на цъфтящи пъпки, се е получила температурна повреда, или в някакъв момент сте изяли азотни торове. Стрелата в листата не оказва влияние върху състоянието на педала и неговия цъфтеж. Зарождение детки

Орхидеята цветна пъпка може да се използва като разплод. Това може да се направи със специална хормонална паста, чийто основен компонент е цитокининът. Макароните могат да се използват само на силни и здрави растения, тъй като това на спанак или на стъблото възел премахва изсушените люспи, предварително дезинфекцирани с игла, правят малък канал и нанасят минимално количество паста върху жива тъкан. Тогава орхидеята трябва да бъде снабдена с добро осветление и оплодена със сложен тор с високо съдържание на азот. С правилната грижа, вие получавате така нареченото „бебе“ – нов живот.

Можете да опитате да събудите пасивните бъбреци без да използвате цитокининова паста. За да направите това, стъблото за цветя е отрязано с 1/3 от цялата дължина, но е необходимо да оставите няколко пъпки отдолу и да го направите така, че разрезът да не е над горния бъбрек сам, но малко по-далеч от него. След като парчето е сухо, капете го с парафин или покрийте с градински сос. След определен период от време страничният педал се развива най-често от горната част на пъпката.

 

Последни публикации

Leave a Comment