Съвети 

Желязната стълба

Желязната стълба (Polemonium) е получила общоприетото име, тъй като подреждането на листата му е като стълба. Но това са истинските атракции на цветята на Джаковите стълби. Polemonium caeruleum и неговите сортове изпращат клъстери от цветя на върха на дълги стъбла в края на пролетта / началото на лятото. Ярките сини сортове са сред най-популярните, цъфтящи в ясни тонове на синьо и синкаво-лилаво, компенсирани от жълти центрове.

Въпреки че растенията на Ladder на Джейкъб са сравнително свободни от вредители и ниска поддръжка, те са конкретни за това къде ще растат. Но ако имате правилните условия, както е описано по-долу, Ladder на Джейкъб е прекрасно.

Джаковата стълба е сърдечно многогодишно растение. Тя е изправена и се формира, но се разпространява чрез семена.

1.Цветя: Най-много дървесни растения на Джейкъб имат цветя с форма на камбанки в лилави и лавандулови нюанси, но има и бели, розови и жълти сортове, макар и по-трудни за намиране.
2.
Листата: Комплексните листа са съставени от редици от тесни, висящи листовки. Клоните растат от основна розетка и арка и се люлеят, когато растат високи.

Ботаническо наименование:

Polemonium caeruleum и сортове
Обща (и) име (на):

Джаковата стълба
USDA зони за издръжливост:

Устойчивостта зависи от сорта, който растат и от вашите условия за отглеждане, но повечето от растенията на Ladder Jacob са надеждно многогодишни в USDA Hardiness Zones 3 до 8.
Възрастен размер:

Отново, това ще зависи от кой Polemonium вие растат, но като цяло, растенията ще достигнат 12 до 24 инча (ч) x 12 до 15 инча (w).
Изложение:

Дайте на Растенията на Вашите Джакоб място на сянка до частична сянка. Ждрелото на Джейкъб предпочита влажна, но не и мокра земя. Сортовете с тъмнозелени листа могат да се справят с по-пряко слънце, отколкото с разнообразните сортове, ако почвата е влажна.
Период на цъфтеж:

Джаковата стълба ще започне да цъфти в края на пролетта / началото на лятото. Първоначалната цъфтеж ще трае 2 до 4 седмици, а цветята се отварят от върховете на стъблата надолу. Смъртоносна загуба на цветя за повтаряне на цъфтеж.
Съвети за дизайна:

Дъгата на Джейкъб цъфти за същото време като много алими, Кърваво сърце и Брунер и цветовете са много допълващи се. деликатни люлее клоните на Ladder растения Яков са хубаво за разлика от по-съществените листата на Brunnera както Хоста листа, които все още могат да се развива и като Ladder цъфтеж на Яков.

Последни публикации

Leave a Comment