Отглеждане Полезно 

Защо да изберете прозрачен съд за засаждане на вашата орхидея

Днес много цветари се интересуват от въпроса, необходимо ли е да засадим орхидея в прозрачен съд или не? В крайна сметка корабът, в който расте това красиво, обичано растение, играе важна роля във връзка с пълноценното и здравословно развитие. Често орхидеите в естествените местообитания са прикрепени към дървесни стволове, които се придържат към кореновата си система. И да се осигурят къщи от този вид възпроизводство е почти невъзможно, поради факта, че централното отопление функционира, което изсушава корените си значително. Именно поради тази причина са изобретени различни съдове, които се превръщат в аналог на естественото местообитание на орхидеите.

За да спрете избора си на определен вариант на капацитета, препоръчваме да проучите подробно всички предимства и недостатъци на този процес. В края на краищата, когато не знаете дали да поставите орхидея в прозрачен саксия или в някоя друга, е възможно животът ви да не се развива нормално. Когато извършвате тази процедура, не забравяйте да отчетете следните нюанси, които правилният съд за растението трябва да отговори:

  • той трябва да има добър поток от вода;
  • Тъй като кореновата система се нуждае от въздух, правият съд трябва да е с добра аерация;
  • Корените не трябва да растат по стените на съда;
  • желателно е дневната светлина да стигне до кореновата система;
  • правилният пот не се прегрява или е преохладен.

Цялата информация се получава от пластмасови съдове. Ето защо те са по-подходящи за отглеждане на този вид цвете. Ако има въпрос, необходимо ли е да засадите орхидея в прозрачна пластмасова саксия, тогава има само един отговор – да.

орхидею обязательно сажать в прозрачный горшок

За растение, което има фотосинтетични корени, като самия фалаенопсис или някакъв друг вид на това цвете, прозрачните съдове са най-подходящи. Друг голям плюс е фактът, че те имат добра видимост, т.е. можете лесно да следите състоянието на кореновата система без никакви проблеми. Не се препоръчва да купувате саксии „за растеж“, при избора е необходимо да се вземе предвид размерът на корените. Можете сами да изберете подходящата опция или с помощта на консултанти по продажба на цветя.

Много често, когато се питате какъв вид орхидея трябва да бъде засадена в прозрачен съд, всички домакини чуват отговора само на phalaenopsis, vandoo, dendrobium, brasi и други. Тези сортове изискват специално внимание към долната част, която е под субстрата. Тъй като техните корени често отстъпват на гниене поради неправилно напояване. Ето защо, ако решите да получите един от тези „домашни любимци“ за себе си, тогава подгответе пластмасова „къща“ за тях, което ще унищожи всички рискове, които допринасят за смъртта на домашния любимец.

Дъното на гърнета трябва да има добра дренажна система, т.е. дупки, създадени, за да се гарантира, че течността не се задържа в субстрата след напояването. Ето защо, много опитни цветари понякога правят допълнителни дупки, за да подобрят значително развитието на своя домашен любимец. Така че почти всяка орхидея трябва да бъде засадена в прозрачен съд, само тогава ще ви направи щастливи със здрави камъни.

Последни публикации

Leave a Comment