Отглеждане Полезно 

Какво да правим ако всички листа на орхидеята паднат?

Причината за падащи листа се счита за тяхното пожълтяване по цялата дължина, както и потъмняване в основата. Важно е да се обърне внимание на цветето, което на ранен етап да разгледа прогресивен проблем. Причината може да бъде, тъй като неправилното съдържание и редица заболявания, така че се препоръчва от време на време да се чувстват, инспектират листата, които винаги са сочни и гладки в здраво състояние. Ако орхидеите са паднали, може би те са били груби или меки малко преди събитието.

Преди да съживите цветето, трябва да разберете основната причина. Не винаги падналите листа са тревожен знак. Орхидеята, както и всяко друго растение, периодично изхвърля листовки, които са преживели собствените си. В този случай, нищо не е необходимо, вътрешните защити сами ще се тревожат за ново градинарство.

Понякога това се случва поради несъвместимостта на растението с другите „жители“ на стаята. Не е желателно да се държи на прозореца с королина, юка, pereromy или araucaria. За да не мислите какво да правите, когато орхидеите са паднали, е по-добре да се откажете от квартала.

Основната причина обаче често е нарушение на правилата за съдържанието. Недостатъчното осветление, неправилното организиране на напояването, използването на неправилно подбрани торове, както и други недостатъци в цветарите водят до пълното изчезване на листата. Това е съответствие с всички условия, които ще ви помогнат да избегнете проблеми.

Как да отстранявам проблема?

у орхидеи опали все листья

Има няколко метода за запазване на растенията. Първоначално е необходимо правилно да се идентифицира основната причина и след това да се елиминира. Може би, след като въздействието на разрушителния фактор се сведе до нула, самата цвете се справя с болестта. Основното нещо е да се създадат всички необходими условия за неговото жилище.

Не се паникьосвайте, ако орхидеите падат от листата, трябва да предприемете спешни мерки. Останалите увредени частици трябва да бъдат нарязани с остри резачки или ножици. Резените се обработват с прах от канела или въглен на земята. Ако корените на растението са здрави, те не са сухи и не гният, няма нужда от трансплантация на растението непланирано. Повредената коренна система обаче показва, че почвата трябва да бъде заменена с нова.

След всички манипулации, цветът трябва да бъде прехвърлен в състояние на почивка, отделен от останалите закрити растения някъде на ярко, топло място. Ако листата на орхидея станат жълти и падат, то се нуждае от допълнителна доза калий, така че можете също да стимулирате растежа на новото озеленяване с помощта на торове, които го съдържат. Правилната грижа, както и навременното предприемане на мерки ще спомогнат за спасяването на живота на цветята.

Последни публикации

Leave a Comment