Отглеждане Полезно 

Какво да правим ако орхидеята е избледняла?

Една от най-полезната и необходима информация е отговорът на простия въпрос за това какво да правим със стрелата на орхидеята, която е избледняла, тъй като не е достатъчно да накара съцветието да се разтвори, също е необходимо правилно да се подготви растението за следващия етап на появата на пъпките. Повечето от първите производители на цветя смятат, че достатъчно е достатъчно веднъж да се даде достатъчно пространство на домашния любимец, а след това нуждата от грижи завършва, но нещата са различни.

Какво трябва да направя?

Трябва да се обмисли отделен елемент с допълнителни действия с орхидея. Когато венчелистчетата на растението напълно падат, по правило стрелата започва да изсъхва. Това явление показва нормален поток от растеж на цветя. На този етап е твърде рано да решите какво да правите, когато охридът Phalaenopsis е избледнял, е строго забранено да се намесвате, трябва да го оставите така, както е и да очаквате появата на нови пъпки.

Изрежете стрелата е необходимо само когато тя не спре растежа си, увеличава височината, но изобщо не цъфти. Можете да го махнете с обикновени предварително дезинфекцирани остри ножици. Разрезът е приблизително 15 сантиметра над бъбреците. Ако това разстояние не може да устои, най-вероятно растението отново ще цъфти.

По въпроса какво да правите със стрелата на орхидеята, която е избледняла, експертите заявяват необходимостта от отстраняването й преди появата на периода на почивка. Тъй като тя ще изтегли всички хранителни компоненти в себе си. При такива условия нормалният растеж на растението е невъзможен, листата ще започнат да избледняват и изсъхват и с настъпването на пролетта цветът няма да даде нови пъпки, защото корените ще бъдат изключително слаби.

орхидея отцвела что делать со стрелкой

Грижи след цъфтежа

Правилната грижа след цъфтежа не завършва с подрязване на стрелката. Производителят на цветя трябва да осигури на растението пълен мир. На този етап всички активни действия се изпълняват, т.е. първото нещо, което трябва да се направи, е да се откажат от торенето. Фенове, които не знаят какво да правят, ако орхидеята на Phalaenopsis избледнее, трябва да разберат няколко прости правила.

По време на почивка, обитателят на помещението изисква минимална влага. Често срещаната грешка на новодошлите е, че те интензивно „наводняват“ растението, влагата се натрупва изобилно в дъното на гърнето, в резултат на което корените започват да се разпадат. Болните растения, ако не са активни, умират. Достатъчно е водата да се напоява един път седмично, за да се осигури достатъчно течност.

Особено внимание се обръща и на осветлението. Дължината на един ден за сънно цвете не трябва да се променя. За да се поддържа оптимален жизнен цикъл, заводът ще се нуждае от изобилие от разсеяна слънчева светлина. Ако това не е достатъчно или светлинният ден трае по-малко от десет часа, е необходимо да се изгради система за допълнително изкуствено осветление, използвайки флуоресцентни лампи.

Следователно проблемът за това какво да прави със стрелката, когато орхидеята е разцъфнала, не може да бъде наречена значима, ако не бъде решена в съчетание с подходяща грижа, насочена към пълното възстановяване на изгубените сили на растението. Компетентната напоителна организация, правилният температурен режим и други фактори ще допринесат за редовното отваряне на нови съцветия.

Последни публикации

Leave a Comment