Любопитно Орхидеи 

Какво е орхидея?

Загадъчна, магическа растителност е орхидея. Сред онези, които поне веднъж са имали честта да вземат у дома това прекрасно създание, много от тях завинаги попадат под очарованието на тази красота. Човекът се превръща в орхидея и се стреми да придобива и отглежда все повече странни и редки видове орхидеи, въпреки временните неуспехи и загуби.

Как да се грижим за подходящите грижи за орхидеите и да направим процеса на отглеждане на тези трудни растения успешен и по-малко обременителен? Как да се предпазите от евентуален провал и свързаните с това преживявания? Как да си направите радостта да наблюдавате хармоничното развитие и цъфтежа на любимата ви орхидея?

Често можете да чуете: една орхидея е капризно и привлекателно растение! Такива трудности трябва да бъдат преодолени в грижата за орхидеите у дома.
Но изглежда, че за да издържите едва ли подобно на кактус в дълъг участък на блато и мокрица в пустинята. Ето защо, ние вярваме, че половината от успеха в организирането на правилното опазване на орхидеята – колкото е възможно повече, за да научите повече за растението, условията на пребиваването си в характера на съвременните методи за съдържание, което може да ви помогне да се адаптират в чужбина „неща“ към условията на вашия апартамент. Всъщност, колкото по-близо на условията за отглеждане на орхидеи в дома на тези, които са определени от природата, толкова по-вероятно е, че цветето ви харесва, и той ще те възнагради в изобилие цъфтеж.
Ето защо в страниците на нашето списание обръщаме много внимание на описанието на всеки вид орхидеи, особеностите на неговото отглеждане и кърмене.

Ако следвате публикациите на нашето списание, забелязахме, че ние постоянно отпечатате статии от водещи производители, в които те споделят тайните на отглеждане орхидеи, собствени методи, за да се грижи за една или друга рядка орхидея, говорим за нови техники и оборудване, които се появяват в нас и в чужбина.
Ако имате проблем или искате да изясните някои въпроси относно отглеждането на вашата орхидея, винаги можете да се консултирате с нашите специалисти. консултация

Най-често срещаните са Phalaenopsis, Dendrobium, Oncidium, различни Cumbria и Odontiod, Cymbidium и Cattleya. Почти всички тези растения са адаптирани към домашните условия и не е трудно да се отглеждат, много по-лесно от много други растения, за които са необходими земи и големи саксии.

Phalaenopsis – любимец на мнозина, че е много възнаграждаващо растение, което може да цъфти 6 – 8 месеца, а след това, малко почивка, пуска нова стрела в пъпка. Но трябва да се има предвид, че дори и с отглеждането на това не-толкова-капризно растение, трябва да имате определени грижи умения.
Dendrobium винаги е доволен от буйния цъфтеж, който може да продължи два до три месеца с грижата за орхидеята.
Разцветът на орхидеята на Cattleya също може да бъде дълъг, но в допълнение, големи и често ароматни цветя създават празник в къщата.
Въпреки факта, че, разбира се, има общи правила за отглеждане на орхидеи в домашни условия, но истинският успех може да бъде гарантирана само в случай, че за всеки тип индивидуален подход, като се има предвид начина на напояване, особено грижи за корените и листата. Поради това за всеки вид растителни видове поставихме на сайта нашите препоръки за отглеждане вкъщи.
Изберете любимото си растение и ние ще се опитаме да ви помогнем, ако е необходимо, с съвет за грижа за орхидеите и да се насладите на успеха си с вас.

Последни публикации

Leave a Comment