Орхидеи Съвети 

Как да изберем здраво растение

Купуването на орхидея от Cumbria, винаги трябва да обърне внимание на следните точки:

 

  • В никакъв случай не трябва да се гмуркат или да изглеждат „издухани“ (снимка). Липсата на грах може да означава растителна болест, наличие на насекоми в земята или проблем с корените.
  • Също така, при покупка е желателно да се обърне внимание на броя на крушките – колкото повече от тях, толкова по-силен е растението и вероятността за сезона да увеличи много нови издънки ще се увеличи, което само по себе си означава да видите цъфтежа по-богат и наситен.
  • Не трябва да има кафяви или кафяви петна върху крушки с характерна миризма на гниене и освобождаване на течност при натискане, всички те трябва да са плътни и да имат равномерно светло до тъмнозелен цвят.
  • По време на избора на орхидеи, можете да обърнете внимание на малкото място на листата на Cumbria. Всъщност, много от камбрийските хибриди много често се продава с остатъците от гъбични заболявания. Ако считаме, че всички растения са обработени за обща защита срещу насекоми и инфекции, преди да бъдат изпратени за продажба, то такова гъбичково петно ​​не засяга по никакъв начин здравето на растението. Достатъчно е да се наблюдава в бъдеще, че няма нови „изненади“ под формата на насекоми или гниене. Соковите и деликатни листа на Камбрия често се излагат на нея. В момента има много инструменти, които се използват по-добре в апартамента за собствена безопасност. Здоровое растение

Ако някои крушки възбуждат подозрение от вас, тогава е по-добре да откажете закупуването на орхидея. Rot се върти много бързо през коренището (кръстовището между крушките в симпатичните орхидеи), което в бъдеще ще доведе до пълното му унищожаване.

Също така, особено предприемчивите продавачи са се научили да разделят растенията на няколко части, като всяка цена се взема за пълните разходи, като се извлича максималната печалба от продажбата.

Периодът на почивка. Поради многобройните кръстове, за да се получи по-малко капризно растение в закритата култура, животновъдите постигат период на почивка в хибридната Cumbria. Но не забравяйте за основното правило по отношение на всякакъв вид семейство Orchid:

През есенно-зимния период, с намаляване на дневните часове и с намаляване на броя на слънчевите дни, той става забележимо по-хладен и растенията забавят растежа. В този период се препоръчва да се намали напояването и да се изключи горната превръзка до пролетта. През март орхидеята трябва да възобнови растежа и да започне активно да расте. От този момент е необходимо да подновите пълното поливане и да захранвате растението със сложни торове за орхидеи. Цветение Камбрии

Температурен режим. Както показахме по-горе, смесените хибриди принадлежат на Cumbria, които не са трудни за поддържане, за които и начинаещи, и опитни Orkhivods ги обичаха. Поради това те могат да се чувстват комфортно в широк температурен диапазон от 18 до 28 градуса. Благоприятно се адаптира и към по-висока / по-ниска температура на въздуха.

Осветление. Хибрид Cumbria за осветление също не е взискателна. Те могат да се отглеждат както на прозорците на северните и източните забележителности. Но на прозорците на южната посока орхидеите могат да получат изгаряния дори и с първите лъчи на пролетно слънце, така че се препоръчва от март до август, включително и за сянка от пряка слънчева светлина.

Цъфтеж. Защо орхидеята от Камбрия не цъфти? В основната цъфтежа Камбриан попада през есента-зимата. След младото изстрелване, което израства през пролетта на лятото, се образува крушка, в аксилите на листата се появява цветна пъпка. От раждането на дръжката е желателно да се възстановят растенията, така че цъфтежът да е дълъг и правилно оцветен.

Често производителите на аматьорски цветя се оплакват, че Камбрия отказва да цъфти за няколко години. Опитайте се да продължите както следва. По време на образуването на нарязаната нарязана с надуваема жичка. След като се образува, поливането се отменя за 2 седмици, след това се излива леко и се изсушава отново. Такова стимулиране трябва да провокира появата на педала. Когато се появят единични или дори два дръжка в аксиларната част на крушката, която запълва листата, напояването се възобновява както обикновено. Причината за липсата на цъфтеж Cumbria е често поливане в последната фаза на вегетационния сезон и по време на образуването на луковици, което засяга липсата на цъфтеж.

Торгорска крушка. След известно време след покупката може да има лека загуба на псевдобагули. Не е необходимо да се паникьосвате, това може да се дължи на промяна в обичайните условия за грижа за растенията. Естествено, във всеки апартамент неговия микроклимат: температура, влажност, осветление и т.н., всички тези фактори не могат, но засягат състоянието на растението.

С правилния избор на място и грижа, орхидеята постепенно ще се адаптира към нови условия, ще се адаптира и ще се развива бързо. В случай, че няколко месеца след престоя си у дома, крушката няма да се възстанови, трябва да потърсите причината и да разрешите проблема.

Изключение е периодът на растеж, когато орхидеята на Cumbria активно изгражда нови крушки. По този начин тя използва хранителни вещества от стари крушки (псевдобавки), което ги кара да се намръщват (подуват). След края на периода на узряване на младите луковици, предишните трябва непременно да възстановят равновесието на хранителните вещества, влагата и да „надуят“ до предишния си размер.

Трансплантации. Cumbria не се нуждае от честа трансплантация, обича силно гърне, така че без много да не се налага да нарушава растението.

Трансплантацията е необходима в два случая:

  1. Когато растението се развива под формата на стълба и започва да „изскача“ от пота. В този случай, сухи, мъртви псевдобагули, както и кухи и изгнили корени се отстраняват по време на трансплантацията. Заводът седи по такъв начин, че посоката на растеж да е в центъра на гърнето, след това за няколко години се осигурява място за постепенно движение към ръба.
  2. Този хибрид обича кората на фината фракция с добавянето на сух сфагнум. Въпреки това, по време на трансплантацията и отстраняването на подложката на магазина много често в саксията, в допълнение към кората, може да се намери торфена смес, пяна и дори парчета от флорална гъба.

Мох у основания

Често, в рамките на субстрата, има „изненади“ – някои от корените, които са по-близо до коренището, са увити в мъх sphagnum. Един начинаещ не може да познае такива методи на засаждане, поради което поливането се извършва чрез накисване, мъхът в коренището изсъхва много по-бавно, отколкото основната част на субстрата. По този начин, фините корени на Cumbria, които са много чувствителни към преовлажняване, гниене и не могат да бъдат възстановени. Без достатъчно професионални напоителни умения, ще бъде по-добре трансплантацията на растението непосредствено след разцъфването му да се извършва в субстрат с по-малко влага.

Поливането. Златното правило за поливане хибрид Cumbria – всеки субстрат трябва да изсъхне между поливане почти до криза. Спазването на дългите интервали между поливането ще бъде трудно за запълване на растение, което изисква, както всички епифити, добра вентилация около корените. Не забравяйте, че във влажно и влажно време, както и в студения сезон, субстратът изсъхва по-бавно, така че е абсолютно неправилно водата да се напоява през цялата година в същия интервал.

Гармошка на листьях

Пръскане и влажност. Както вече отбелязахме по-горе, Cumbria лесно се подлагат на гъбични заболявания, така че не се препоръчва пръскането на растението. Методът на „горещия душ“ също е противопоказан, освен веднъж месечно през топлия сезон, за да се измие прахът от растенията и да се измие субстрата от натрупаните солни води, благодарение на нашата градска вода с пълната маса на Менделеев и остатъците от елементите от торовете.

За влажността на въздуха тази орхидея не е прекалена, но понякога може да „хармонизира“ листата. Има мнение, което оставя мрачно настроение поради ниската влажност. Моето наблюдение показа, че основно това се случва по сложен начин, поради високата температура и ниската влажност на въздуха.

Торове. Повтарям, че орхидеята на Камбрия има много деликатни, чувствителни корени, така че с горната дресинг човек трябва да бъде изключително предпазлив. В този случай е по-добре да се презарежда, отколкото да се презарежда. Между другото, концентриран тор може също да повреди кореновата система, корените ще получат химическо изгаряне.

Последни публикации

Leave a Comment