Орхидеи Полезно Съвети 

Как да накарам фаланопсис да цъфти?

Ние имаме здрав и силен phalaenopsis, който отказва да цъфти в продължение на няколко години!

Възможно е да има няколко причини за неговото цъфтене, но ключът и най-важното е липсата на простота между поливането.

Моят първи phalaenopsis цъфти редовно почти през цялата година, когато не знаех, че той е phalaenopsis и той е просто „орхидея“. Той стоеше на тъмния северен перваз на прозореца, през горещите дни, а през отоплителния период до парното. Тогава не използвах никакви торове. И през всичките тези пет години той редовно цъфти и има няколко цветни стъбла. Поливах го отгоре и излишната вода се оттича през дренажната дупка, но не го правех много редовно.

Така че, ако вашият phalaenopsis си го представяте като салата, просто забравете за това по-често по време на поливане.

Втората причина за не-цъфтежа фалаенопсис е, че растението няма необходимата естествена температурна разлика.

Осигурете му необходимата температурна разлика ден / нощ от най-малко 4 градуса, т.е. ако на 25-и ден, тогава през нощта ще бъде 21. През пролетта-лятото се оказа само по себе си.

Третата причина за не-цъфтежа phalaenopsis е прекомерно хоби за торове за орхидеи.

Вероятно неграмотен продавач в магазин за цветя ви посъветва да използвате тор за грижи и те биха могли да изтласкат растението в неконтролируем растеж. Спрете, докато ги използвате и изцедете орхидеята само с чиста вода.

Забелязали ли сте, че phalaenopsis без корени често расте цвете стъбло? Това е самото ограничение във водата, когато просто не трябва да го пиете. И сухият период в природата е само сезонът на цъфтежа phalaenopsis, както и всички останали орхидеи, когато започва възрастта на опрашителите – насекоми.

Последни публикации

Leave a Comment