Орхидеи Съвети 

Кралицата на орхидеите

Cattleya правилно се смята за кралицата в света на орхидеите. Цветята на Cattleya са огромни и малки и всички те са невероятно красиви и често имат приятен аромат. Тези орхидеи са често срещани в Централна и Южна Америка, а условията за покълване на тези растения са много различни! Например, някои видове растат Cattleya където постоянно влажна, топла и много дъжд, но има и някои видове Cattleya, които растат в близост до кактус или правото върху тях под жаркото слънце, изгаря всичко живо наоколо.

Поради различията в такава среда, си Cattleya, в зависимост от специфичната му вид, трябва да осигурите необходимата грижа, която е да се гарантира в дългосрочен план или много кратък период на почивка, когато централата не е необходимо да се полива изобщо.

Как да се определи как и кога да се води и оплоди cattleya?

В тази статия ще разгледа грижата за хибрид Cattleya, които се продават свободно в цветни магазини. Развъдчиците се увериха, че не е трудно да се грижат и цъфтят орхидеи. Такива растения са смесени хибриди между различни Cattleya, Sofronitis, Lelias, Brassovols и други близки родове орхидеи. Те могат да бъдат еднолицеви или двулистни и да не ви притесняват. Има едно мнение, че едновалентните са по-ценни от двулистовите – това не е вярно. Обикновено Cattleya може да се раздели само през есента и процъфтяването. Начинаещите трябва да дават предпочитание на есенните цъфтящи орхидеи, тъй като такива Cattleya не се нуждаят от дълъг период на почивка. Почивката се развива по време на цъфтежа, след като орхидеята възобновява растежа си и може да цъфти два пъти годишно. Спомняме си, че разделянето през есента и пролетното цъфтене е много условно.
поливане

Поливане есента цъфтят Cattleya нужда по време на растежа на новите крушки, вие също трябва да се хранят малко разредена тор „Орхидея“ през всяко поливане.

С началото на образуването на тази нова луковица, поливането трябва да се намали, за да не се попречи на засаждането на цветните пъпки. Като правило, тези цъфтящи Cattleya да чака дълго – кавър е показан в новия формира Булба и ако правилно да спазват правилата за поливане, се появява и стъбла с пъпки. Когато орхидеята почива малко от цъфтежа и се появи нов изстрел, ние започваме да го навлажняваме леко. Не преовлажнявайте веднага след цъфтежа, опитвайки се да карате Cattleya в растеж – нека я направи сама.

Пролетта цъфтежа на едър рогат добитък трябва да осигури по-дълъг период на суша, гладко започващ с началото на образуването на нова крушка и завършващ след цъфтежа през пролетта. В периода на растеж, такъв едър рогат добитък трябва редовно да се напоява с разтвор на торове, позволявайки леко изсъхване на субстрата.

Често ли четете във форумите, че Cattleya расте добре, но не цъфти? В същото време те пишат, че с поливане и торове те не ви карат да чакате, но тази капризна котловина не цъфти! Дори се появяват кориците, но растението не цъфти. Между другото, ако Cattleya има покритие, това не е 100% гаранция, че ще цъфти. Може би там вътре в пъпките са поръсени от безкрайни поливане и пръски или цветни пъпки не въобще не.

Не мислете, че по някакъв начин мъчите орхидеята, без да я поливате и торете я два пъти седмично! Точно обратното, вие го убивате, напоявайки го систематично. Cattleya не е бананов байпас, а наистина всички орхидеи се нуждаят от „почивка“.

Така че, нека обобщим правилното поливане на Cattleya:

Никога не можеш да овлажняваш изобилно орхидеята, която показва само „тръбопровод“ на нов растеж. Този корен може лесно да се огъне! Това правило номер 1 на всички симпатични орхидеи.

Подаването на Cattleya трябва да се намали гладко, когато новият растеж достигне половината от възрастта си. Обикновено самото растение ни казва това, спирайки растежа му през този период, без значение как го напояваме. „Внимателното и грижовното“ господарка може да започне да напоява растението още по-трудно и това ще бъде началото на края.
осветление

Cattleya е много леколюбив вид орхидеи. Но тя трябва да бъде засенчена от пряка слънчева светлина в периода от май до август. През есенно-зимния период изкуственото осветление няма да навреди.
температура

Подходяща температура на въздуха на нашите апартаменти. В периода на сън, студът се приветства. Натиснете пота с котлета по-близо до прозореца, но се уверете, че кондензацията от стъклото не се оттича към орхидеята!

Последни публикации

Leave a Comment