Любопитно Орхидеи 

Орхидея Камбрия

Cumbria Orchid е много общоприето търговско наименование, което означава, че всяка орхидея, която има маркера „Cumbria“, няма собствено име, тъй като многобройни представители на онцидийската група са участвали в нейната хибридизация.

Формата на цветята е разнообразна, цветята са големи в многоцветни нюанси, често с включения. Cumbria е получена специално за стая култура.Те са Sympodial видове Orchids, с луковици от овални, кръгли или удължени форма 2-3 листа всяка. Псевдокултурите цъфтят само веднъж и след периода на цъфтене дръжките се отстраняват. Температурен диапазон + 18С / + 25С, предпочита прозоречни первази с източна и североизточна забележителност.

Орхидея Камбрия

Ако сте купили цъфтящи растения – вода изобилно. След цъфтежа на растенията, поливането се намалява и Orchid отива в почивка фаза. Докато Cumbria е в покой, водата трябва да бъде само след като субстратът изсъхне напълно от съда за напояване по ръба на гърнето. Поливането и горната превръзка се обновяват с появата на нови растежи. Спрей Cumbria не се препоръчва, тъй като този вид не е устойчив на гъбични заболявания. При ниски температури и висока влажност много често малки, сиви или кафяви петна се появяват върху листата, които впоследствие се разпространяват над всички листа. Такива места развалят външния вид на растението, но не оказват влияние върху неговото развитие като цяло. В този случай растението се препоръчва да се разлива или да се третира с фунгицидни препарати, за да се спре развитието на гъбичния процес. Ето защо най-добрият начин за водата е поливането чрез потапяне в контейнер с изправена вода при стайна температура.

Последни публикации

Leave a Comment