Любопитно Орхидеи 

Орхидея Уанда

Кралицата на орхидеите, от моя гледна точка – това е Уанда! Мисля, че мнозина, които я видяха за първи път, ще бъдат изненадани от появата на Уанда. Факт е, че тази орхидея се развива в природата абсолютно с гола коренна система. Растението захранва влагата от външната среда – мъгли, дъждове и птичи изпражнения и т.н. в местата, където расте, относителната влажност на въздуха достига 100% – нито в субстрата, нито в подпорите има нужда.

Ванда фото

Напоследък, животновъдите са работили усилено върху хибридната форма на Уанда, което значително допринася за разнообразието от цветове на този вид. Оцветяването очарова с екзотични комбинации от оранжеви, червени и лилави нюанси. Доминиращият цвят на тези орхидеи е син.

Уанда е ярък представител на епифитите и важен фактор за успешна поддръжка са два фактора: въздушно аериране около корените на растенията и ярко осветление. Уанд предпочита южните, югоизточните и югозападните прозорци със засенчване по обяд през горещия сезон. През лятото тези растения могат да се отглеждат на открито на лоджия или на неглазиран балкон, само за да свикнат със слънчевата светлина. Орхидеята трябва да бъде постепенно така, че растението от активното слънце да не се изгори. Поливането през лятото е почти всеки ден и много по-рядко (1-2 пъти седмично) през зимата.

Голубая орхидея Ванда

Много производители на цветя съдържат Уанда в стъклени вази с гел пълнеж, но този начин на отглеждане на орхидеи впоследствие е разрушителен. Тъй като в домашната среда с централно отопление, за да се осигури тропическа красота, не може да се постигне висока влажност, кореновата система на този вид орхидеи може да бъде засадена в доста големи парчета бор или борова кора (най-малко 2-3 см). Напоени в такъв субстрат Wanda е много по-рядко срещано, средно 1 път седмично през зимата и 2 пъти през лятото.

Цъфтежа в тези орхидеи може да започне по всяко време на годината и да продължи до 3 месеца. Поради собствеността на цветя за дълго време не избледняват, хибрид Wanda са днес обща култура отрязани.

Podkarmlivayut Orchid във фаза на растеж, почти всеки поливане, но в по-малка доза, отколкото е посочено на етикета с тор. Орхидеите също могат да бъдат оплодени на листа , което ще позволи на растението да развие своята вегетативна маса. За Wanda, сложното хранене с макро и микроелементи играе важна роля, колкото по-силна и по-здрава е самата растение, толкова по-ярка и по-богата е цъфтежът й.

Последни публикации

Leave a Comment