Любопитно Орхидеи 

Орхидея Фаленопсис

Може би няма такива любители на цветя – любители, чието внимание не е привлечено от красавици – Орхидеи. Напоследък все повече може да се отбележи, че когато избирате цветя за рожден ден, купувачът предпочита не букет, а растяща орхидея, а любимата е, разбира се, Phalaenopsis. Този вид се нарича в хората „пеперуда Orchid“, той има важно предимство – широк спектър от нюанси.

Това, според мен, е най-неприятното в съдържанието на Орхидея, който няма отделен период на почивка и цветове почти без почивка на праговете на някаква забележителност. Грижата за Phalaenopsis е достатъчно проста:

  • През лятото на прозорците на южната посока на растението трябва да сянка от прякото слънце. По принцип Phalaenopsis не се нуждае от ярко осветление, според моите наблюдения той се чувства достатъчно комфортно дори на прозорци от северната посока без допълнително изкуствено осветление.
  • Поливането като кореновата система изсъхва, традиционно не по-често от веднъж седмично, по удобен начин (с напоителни методи, които можете да намерите тук ).
  • Оплодете се със специален сложен тор за орхидеи . Прилагането на торене се препоръчва чрез напояване по време на активната фаза на растеж или цъфтеж, съгласно инструкциите на флакона за тор. Фаленопсис. Уход.
  • Температурен обхват – от + 20 ° C през нощта до + 25 ° C следобед, но този вид Orchid е доста пластмаса и може да издържи дълго време + 15 ° C. Важно е да запомните, че Phalaenopsis, както всички други хибриди, описани по-долу, не толерира течения, затова е препоръчително да се пренареди стаята, когато тя се вентилира. Това важи за зимно проветряване, уверете се, че студеният въздух не замръзва нежните листа на тропическата красота. През лятото температурата може да достигне до + 30 ° С и по-висока, тази температура на въздуха е от решаващо значение за всяко предприятие. Поради това по време на топлинния връх е необходимо да се увеличи циркулацията на въздуха и поне да се проветри помещението поне толкова често, колкото е възможно, или в стаята, където се намират растенията, можете да използвате обикновен вентилатор или климатик.

Както бе споменато по-горе, Phalaenopsis може да цъфти по всяко време на годината, но масивното цъфтеж се случва предимно през есенно-зимния период. С първите леки нощни температурни капки, дръжките започват да се кълнат в аксилите на листата. Има достатъчно разлика между 5-7 градуса между нощните и дневните температури, така че такива малки разлики причиняват раждането на дръжките. От раждането на стъблото до етапа на образуване на пъпки, отнема два до три месеца, а след това цъфтежът продължава шест месеца, в зависимост от условията на растението и неговото състояние. Важно е да знаете, че от момента на пораждането е препоръчително да не нарушавате Orchid, да го прехвърлите на по-подходящо място, по ваше мнение и да не променяте нищо в грижите.

Последни публикации

Leave a Comment