Орхидеи 

Орхидея Pafiopediplum – Пафиопеделум

Orchid  Pafiopediplum – така наречената обувка „Венера“ ​​не е капризно растение. Папиопедилумът се състои от корени и розетки. Можете да растат по прозорците на всяка забележителност, разбира се, изисква засенчване на южните и югоизточните прозорци.

Този вид орхидея изисква високи влажности на въздуха от 50% и повече, температурата предпочита от + 18 ° С до + 25 ° С. Той не толерира високи температури през летния период, като в резултат на това розетите започват да се топят и впоследствие да се израждат. Поливането на растението трябва да бъде много внимателно, че в центъра на изхода да не се влага, най-добрият начин за вода е от поливането около растението. Ако субстратът не е интензивен, то може да се напоява с накисване. При поливането е необходимо да намерите така наречената златна среда, така че субстрата да не изсъхне напълно, но също така, така че вътре в гърнето да няма замърсяване на почвата.

Башмачок фото

Подобно на повечето орхидеи, по време на почивката температурата на въздуха трябва да се понижи и напояването да се намали. Ако температурата не се понижи за този период, това ще повлияе неблагоприятно не само на външния вид, но и на развитието на растението, ще отслабне и няма да цъфти. Препоръчва се да се съхранява Paphiopedilum през зимния сезон при средна температура от + 18 ° C. В случай на топло зимуване, листата се простират, губят своята декоративност и компактност. Също така, летните горещини оказват негативно влияние върху растежа и развитието на този вид. Обувката категорично не понася температура над + 28 ° С. При високи температури кореновата система ще бъде приготвена жива. Единственият изход е да оставим вентилатора на таймера през лятото и да поставим Пафиопедипулу в глинени съдове. Първо, глината диша, и второ, не се нагрява до високи температури, както се случва с пластмасовите саксии. Ключът към успешното поливане е, както не е странно, не само в поливането, но и като нашата чешмяна вода. Фактът, че обувките не толерират солеността на субстрата, поради тази причина се препоръчва да се трансплантират веднъж годишно, като изцяло се замества субстратът с нов.

Цъфтежът на Pafiopedilum се случва предимно през есенно-зимния период. С правилната грижа в края на есента се появява списък за спиране от горната част на изхода, този лист е два пъти по-дълъг от обичайното. След това се появява сгъстяване в „сигналния“ лист и след известно време капакът изпъква, по-късно капакът в горната част се пръска и цокъла се извива. Breadmaker цъфти всяка година от новия изход, който е създаден за годината. Един изход цъфти само веднъж.

Температурата на съдържанието варира от + 22 ° С до + 27 ° С. За успешен цъфтеж се препоръчва между нощните и дневните температури да има разлика от най-малко пет градуса. През лятото трябва да се обърне специално внимание на температурата: колкото по-високо е, толкова по-често е необходимо да се осигури свеж въздух около растението. Необходимо е да се проветрява стаята по-често или да се насочва вентилаторът към растенията в пика на топлината. Въздушната циркулация играе много важна роля, тя е изключително важна за растението. Ако въздухът в стаята, където се държи орхидеята, се задържа, растението ще започне да изпитва проблеми в метаболизма, което в бъдеще ще доведе до оток и различни гнилостни процеси.

Последни публикации

Leave a Comment