Орхидеи Отглеждане 

Отглеждане на Дендробиум

За да се отглежда малък нов „домашен любимец“, се препоръчва да се отрежат децата само от възрастен растение, което е на възраст от три до четири години. В противен случай новоизлюпените издънки просто нямат достатъчно сила да се развиват. Така че, за да се приложи тази трудна процедура, е необходимо да се използват само пластмасови съдове, които имат дренажни отвори, за да се избегне застой на вода. Много любовници, които не знаят как да умножават орхидеята на дендробиум от деца, трансплантират резници в глинени саксии и след това се чудят защо растението умира. Всичко е съвсем просто, такива танкове не са снабдени с дренажни отвори, така че се събира влага и кореновата система започва да се вбесява, като вследствие на това се убива малко цвете.

Също така обикновеният корк, който се препоръчва да покрие дъното на саксията, напълно се справя със задачата да абсорбира течността. И така, какъв вид субстрат е необходим, за да накарат бебетата да растат здрави? За тези цели най-добре е да се използва мъх sphagnum, продаван във всеки магазин за цветя. Подготовката на контейнера за живота на вашия „домашен любимец“ е съвсем проста, трябва да си купите плътна пластмасова коричка, корк и мъх, след това да положите дъното със запушалка, да поставите домашния любимец там и да го покриете със специфична почва. Въпреки това, компетентното възпроизвеждане на орхидеи от бебета dendrobium съдържа много нюанси, които трябва да вземете под внимание.

орхидеи дендробиум размножение детками

Например, можете да махнете кълновете от „майката“ само когато достигнат три до пет сантиметра. Алтернативно, ако има три псевдобагула, които могат самостоятелно да отделят корени след отделяне от основното растение. Лесно е да се премахне бебето, трябва да го издърпате надолу, а след това настрани. Основното нещо е да бъдете много внимателни, защото има голяма вероятност просто да прекъснете израстването или неговите узрели корени. След като направите такава манипулация, препоръчваме да оставите получената стъпка суха.

По отношение на пота, попълването му включва и много малки, но важни правила. В крайна сметка, само компетентното възпроизвеждане на орхидеи от dendrobium от деца, е в състояние да отглежда възрастен и най-важното, здравословен индивид. Така че, пота се избира според размера на корените, затова трябва да бъде стегнат. Нарежете малко парче корк с дебелина около един сантиметър и го поставете на дъното на съда. Всъщност вашият дренаж е напълно готов. Тогава е добре, и най-важното, спретнато изложени върху кореновата система, за да го покрие напълно. Тази процедура се препоръчва да се извършва бавно, в противен случай корените могат да се повредят. Както можете да видите, няма нищо трудно при размножаването на орхидеи, бебета на дадендроб, е необходимо да се извърши всичко с изключителна предпазливост.

Последни публикации

Leave a Comment