Любопитно Орхидеи 

Отглеждане на орхидея Цимбидиум в домашни условия

Специалистите смятат, че цимбидният орхидея е клас сухоземни растения, които не търпят пряка слънчева светлина, а също и сухо, горещо време. Особеността на цветята може да се нарече нуждата от по-чести поливане и тежка почва, която е в състояние да задържи влагата в корените. Tsimbidiumu за това, което ще цъфтят, има необходимите промени в нощни или дневни температури. Освен това през зимата цветът се нуждае от прохлада и висока влажност. Следователно, когато отоплителният сезон е в ход, е толкова трудно да се постигне цъфтеж на цимбидий орхидея, грижата за която е фундаментално различна от стандартната.

Ако цветът няма достатъчно слънце през зимата, трябва да бъде пренареден до южния прозорец, а периода от октомври до март ще изчезне. При появата на топлина е необходимо да се промени местоположението на завода, като се пренареди до югозападния или югоизточния прозорец, за да се избегне възможността за директна слънчева светлина. Когато е възможно, струва си да държите орхидея на свеж въздух от късна пролет до ранна есен. Правилната грижа за орхидея цимбидиум у дома ще направи цвета на листата златисто-зелен. Ако светлината не е достатъчна, листата ще станат по-тъмни.

През зимата растението предпочита да остане при температура на въздуха, която е + 10 – + 15 градуса. Вкъщи е доста трудно да се организира такова място за отглеждане, освен че в апартамента има топла остъклена лоджия. Ако говорим за съдържанието в частна къща, цветът трябва да бъде премахнат за зимата за вратите на нежилищна стая, където можете да изключите радиатора. Когато нощната температура достигне +12 градуса и не падне под този знак, през нощта растението е по-добре да изложи дъх на чист въздух.

орхидею цимбидиум

Първият месец на лятото е забележителен поради факта, че цимбидият произвежда стъбла. Този етап е изключително важен, особено температурните разлики между деня и нощта. Когато цветето е изложено на открито, е необходимо да се уверите, че то не може да бъде преодоляно от вредители или насекоми. Преди да се грижите за орхидеите на кимбидията у дома, трябва да помните всяко правило.

Поливането значително се различава от другите закрити растения. Забранено е да се изчака, докато почвата е напълно суха, когато се почувства леко изсъхване на почвата. Ако цветът се държи на открито и дъждът е отговорен за поливането, необходимо е да се осигури добър дренаж, така че влагата да не се натрупва на дъното на саксията.

Когато топлината е висока, листата трябва да се пръскат с помощта на пулверизатор, за да се увеличи влажността. Не оставяйте капки на растението. Пръскането трябва да е лесно, като мъгла. През зимата броят на поливането пада до три пъти седмично, а през лятото цветята се нуждаят от вода почти всеки ден, в зависимост от сухотата на почвата.

Ако говорим за торене, тогава зелената цимбидийска орхидея се нуждае от допълнително хранене в периода от началото на пролетта до самото цъфтеж. Оплодийте цветето, от което се нуждаете, на всяко трето поливане. Най-превръзката спира, започвайки с цъфтежа до пролетта.

Последни публикации

Leave a Comment