Орхидеи Отглеждане 

Отглеждане на Фаленопсис

На първо място, е необходимо да се вземат предвид някои изисквания за растенията за възрастни, от които трябва да се получават млади филизи. Кореновата система трябва да бъде силна и добре развита, броят на листата от 4 и повече, възрастта на педала от 1 година. Грижата за храста е, както следва: ден температура 25 градуса, нощ 17-20, влажност от 60%, поливане слаб веднъж в 10-14 дни с непременно топла и мека вода. Необходимо е също така да се осигури на майката растение с 12-13 часа осветление всеки ден. Така че, сега, за възпроизвеждането на орхидеи от phalaenopsis чрез резници, се нуждаем от остър нож.

След като я дезинфекцирате, издърпайте стъблото на цвета в основата. Разделете го на няколко части, така че всяко парче има 1-2 спални пъпки, разположени в центъра. Не забравяйте да изсипете активирания прах или праха от дървесни въглища върху парчетата за дезинфекция и бързо оздравяване. Тогава клонките се поставят в мини-оранжерии. Те са изработени от пластмасови контейнери за еднократна употреба или за многократна употреба, аквариуми, гъст полиетилен. Много е удобно да се растат клонки в пощенски опаковки.

Преди да започнете да разпространявате орхидеи от стъблата на педала, придобийте пресен или сух сфагнум, за да поставите добър парченце мъх от сфана от дъното на всяка оранжерия, а отгоре й вече има стъбло. Това е необходимо, за да се поддържа висока влажност, защото само такива условия са подходящи за развитието на деца от пъпки на дръжките. Има още един интересен метод, който споделят любителите на тропическите растения. Отрязаният цвят на цвета се поставя във вода с тор, посочен върху концентрацията на опаковката, излагайки я на светло петно. Бъбреците трябва да се събудят бързо, освобождавайки децата.

размножение орхидей черенками фаленопсис

Развитие на деца от фалаенопсис

Най-важното нещо при възпроизвеждането на орхидеи от резници на педала е последващата грижа за клоните. Като ги спускате в торбички със спагнум, трябва да пръскате мъх, докато изсъхва веднъж на няколко дни. Освен това ежедневно организирайте изсушаването на оранжерията за няколко часа, за да получите чист въздух. Пазете добре в продължение на 14 часа всеки ден, при температура 25-27 градуса. Може да се наложи да използвате фито лампа за осветление. Ако всички условия са изпълнени, след 2-3 седмици бъбреците трябва да се събудят.

Резени могат да бъдат в техните оранжерии до момента, когато се появят 2-3 корени. След като достигнат дължината на корените на 3-5 см, цветята ще могат да се хранят. Сега те се нуждаят от трансплантация в субстрата. За начало вземете малки съдове, чаши кисело мляко или пластмасови чисти очила. Засадете децата в кората на плитката фракция, като поставите дъното с перлит, за да задържате влагата. Съблюдавайте същите оранжерийни условия за разпространението на орхидеи от phalaenopsis чрез резници, постепенно свикнали с чист въздух, отваряйки парниковата къща ежедневно за по-дълъг период от време.

Последни публикации

Leave a Comment