Отглеждане Съвети 

Пет напътствия за красиви орхидеи

Орхидеята е определяна като кралицата на цветята и се твърди, че тя не изисква много грижи при отглеждане. Въпреки това, ако трябва да бъдем честни, дори малките грешки могат да се укажат фатални, така че ще ви дадем няколко полезни съвета за това как да се радвате на красиви орхидеи в дома си. И така нека не губим ценно време, а да започнем с напътствията.

  1. Използвайте прозрачни саксии – независимо от факта, че разполагате със страхотни саксии, трябва да заложите на прозрачните, за да държите орхидеите си. Корените на тази прекрасни цветя се нуждаят от ударна доза светлина, което идва да рече, че когато поставите орхидеите в непрозрачни кашпи, рискувате цъфтежа им, а също така има реална опасност от изсъхване.
  2. Пръскайте вашите орхидеи с вода – хидратацията е от съществена важност за красивите орхидеи. Разбира се, това не значи всекидневно поливана, а по-скоро пръскане с вода. Пръскайте стъблото и листата, но не и цветовете, защото това би било груба грешка.
  3. Никога не поливайте със студена вода – пръскането и/или поливането със студена вода. Някои експерти в отглеждането на орхидеи, препоръчват водата да бъде преварена, а след това да се остави за охлаждане до достигането на 17-20 градуса, като това е подходящата температура.
  4. Осигурете светлина за орхидеята – тези цветя наистина обичат светлината, и заради това, не бива да се държат в тъмни помещения и ъгли. Сложете ги близо до прозореца, тъй като по този начин им давате, това което искат. Постарайте се да не са изложени директно на слънчевите лъчи и в същото време да поемат от дневната светлина, ако искате да им се радвате по-дълго.
  5. Добавете тор за орхидеи – обикновеният тор няма да свърши работа. Намерете тор за орхидеи в специализираните магазини и слагайте само от него. Не прекалявайте със сместа, тъй като цветята не обичат много силните концентрати. Това е важно за тяхното развитие.

В обобщение
В случай, че се възползвате от нашите напътствия за отглеждане на орхидеи, то със сигурност ще получите добри резултати, на които ще се радвате продължително време. Без съмнение орхидеите са сред най-красивите цветя, така че се иска от вас да се отнасяте добре с тях. Надяваме се, съветите ни да са били полезни, и да са ви послужили по правилния начин.

Последни публикации

Leave a Comment