Орхидеи Отглеждане 

Пожълтели листа, какво да направите?

Любителите на цветя понякога се сблъскват с проблема какво да правят, ако листата на орхидеята станат жълти и какво сигнализират. Не винаги жълтите листа говорят за болестта, ако тя е по-ниска, а растението е много буйно, то е само изсъхването на старите зелени, скоро ще се развият нови листа, които ще осигурят на растението метаболизъм. Други случаи – неправилна грижа и използване на торове, количество вода за напояване, както ще научите допълнително. Световният флорист Д. Хейсайон твърди, че начинаещите препълват своите растения, това най-често води до смъртта им, а преливането е най-честата причина, поради която орхидеите стават жълти, но за съжаление листовката вече не може да бъде спасена, това е знак – ,

Начинаещите погрешно вярват, тъй като орхидеите са тропически растения, обичат топлината и слънцето, като имат цветя по южните прозорци. Дори най-светлите, включително и Уанда, не се чувстват добре под пряка слънчева светлина. Ако няма избор, трябва да поставите цветя на слънчевата страна, трябва да лепене на прозореца с хартия или покриване на щори, priteniv растение. Изгарянето изглежда като кафяво петно, а до него листа става жълто. Тя може да остане в тази форма за дълго време, или цветът ще я изсуши и ще я изхвърли, затова е забранено да се отстрани листът сам по себе си.

Как да разберем какво да правим, ако листата на орхидея стане жълто и изсъхне? Обърнете внимание, може би сте сложили преливане на цвете. Обикновено орхидеите се напояват седмично, но това зависи от температурата на въздуха, неговата влажност, осветление. Високата влажност в саксията предотвратява навлизането на въздух, а орхидеята изисква вентилация. По този начин, корените бързо гниене, поради липса на хранене, листата жълто, се разпада. Phalaenopsis, например, обича да държи субстрата сух преди поливане. Определете времето за него, изучавайки саксията: корените са тънки, сребърни, без капки влага – време е да се овлажни. Също така, не можете да оставяте вода в тигана, така че корените да го докоснат. Обединете го след процедурата по напояване.

орхидея желтеет лист

Когато няма очевидна причина орхидеите да станат жълти, може да има липса на калий. Когато минералът е малък, цветът жертва лист, попълва резервите си, след това става жълто, изсъхва, пада. За да се избегне това, е необходимо по време на активния растеж да се хранят храстите с потапни торове, веднъж на 3 години, да се презасаждат, като се използва нов субстрат.

Само върхът на листа става жълт? Имате работа с излишък от калций. Така че, прилагайте грешната доза тор или съотношението на веществата. Най-виското превръзка трябва да бъде строго подходящо за растителните видове, приложено с необходимата честота, в противен случай могат да възникнат проблеми с боровинките жълъди, загуба на пъпки и липса на цъфтеж.

За да разберете какво да правите, ако орхидеята има жълти листа непосредствено след покупката, трябва да разберете как се грижат за тях в детските градини и базите на едро. За бърз растеж, бурен цъфтеж прилагат много торове, растението страда от тяхното излишък. В случай, че случайно сте увеличили концентрацията, може да възникне такъв проблем. След това трябва да измиете кореновата система обилно с топла струя от душа за 3-5 минути, повтаряйки седмично вместо потапяне. И нарязвайте цветята стълкновени без съжаление.

Редки поливане води до факта, че орхидея става жълто, и преди това се бръчки, губят тургора. Ако често не хидратирате растението, по-малко от веднъж в продължение на 10 дни, опитайте да напоявате седмично, но не прекалявайте, защото излишната влага е още по-разрушителна от дефекта. По-добре е, ако храстът расте в прозрачен съд, през който се вижда присъствието на влага, състоянието на корените.

Знаейки какво да правите, ако орхидеята стане жълто, винаги можете да възстановите здравето на цветето си, скоро ще започнете да зарадвате с цъфтежа.

Последни публикации

Leave a Comment