Любопитно Отглеждане Полезно 

Пресаждане на орхидеи, как?

Фенове на тропически екзотични растения, които искат тяхната колекция да живее за дълго време, трябва да знаят как да трансплантират орхидеята в саксия, защото рано или късно ще трябва да направи тази процедура. Показанията за трансплантация на цветята са изключително малки: повече от 30% от разпадните корени, вредители, паяжини, насекоми се забелязват, цветът изглежда болезнен, листата пада, на петна от различен размер кафяво, черно се появяват, или храстът само надвишава оригиналното си жилище. В себе си, такива цветя като малки контейнери, дори леко странен, но трансплантацията трябва да се извършва редовно на всеки 3 години.

На първо място, трябва да знаете не само как да трансплантирате орхидея в друг пот, но и какво трябва да се направи. Първо, цветът трябва периодично да се задълбочава, защото вратът на фанелопсиса се издига видимо нагоре, корените падат и по-ниските умират, те изискват подрязване. На второ място, субстратът от кората бързо става гнилен, губи полезните си свойства, поради което в растението липсват микроелементи. Ако сте сигурни, че храстите трябва да бъдат засадени, трябва да знаете кои вази обичат орхидеите.

Изберете правилния пот не е толкова лесно, колкото трансплантация на орхидея в друг субстрат, защото съставът на почвата за различни видове растения написани много, но за да се определи кой капацитет е най-добре да се вдигне, неопитни производители не могат от първия път. Вероятно сте чували за това, че можете да избирате между стъкло, глина, пластмасови саксии.

как пересадить орхидею в горшок

Основни изисквания за резервоарите:

  • осигуряване на добра вентилация (големи дупки на дъното);
  • Необходимо изтичане на излишната течност;
  • Изключете възможността от прегряване и хипотермия;
  • материалът трябва да бъде такъв, че корените да не се прилепват към стените, в противен случай последващата трансплантация ги травмира;
  • някои растения изискват светлина да ударят кореновата система (прозрачни саксии).

Следователно най-добрият е пластичният капацитет. Ако вашият саксия е напълно подходящ за собственика, но цветът му е израснал, няма друг изход, как да трансплантация на орхидея в по-голям пот, новото пространство ще изхвърли млади издънки и ще се превърне в зелено (monopoidal) и луковици (simpoidal).

Преди да извадите храста от стария съд, подгответе добър субстрат. За phalaenopsis, това е кората на бор с средна фракция от 1,5-2 см без добавка на други вещества. Засаждане на деца, можете да поставите sphagnum на върха. Cymbidium, Cattleya изискват по-добра задържане на влагата, тъй като към кората се добавят перлит, торф, пясък, въглен. Уанда живее с отворена коренова система, така че е прикрепена към кошница, ваза, блок. Почвата трябва да бъде термично обработена, нагрявана за 1 час при температура от 120-130 градуса.

След това, преди да трансплантарате орхидеята в друга почва, трябва да проучите кореновата система, като премахнете всички изгнили, сухи корени. Ако храста е твърде голям, той може да бъде разделен на няколко състоящи се от най-малко 3 крушки с нож. Предварително подготвеният субстрат се накисва с вода в продължение на 30 минути, той ще стане еластичен. След това, на дъното на новия съд, грубата коричка на грубата фракция се поставя 2-3 см. Около една трета. С една ръка, държаща phalaenopsis на врата, или sympoidal на крушката, втората ръка лежа кора, внимателно, така че да не нарани корените. Тя може да се избута по стените с дървен молив. Цветът трябва да бъде гъсто разположен във вътрешността на саксията, така че когато полива канавката, кората остава там. Сега знаете как да трансплантарате орхидея в саксия безболезнено за самото растение.

Последни публикации

Leave a Comment