Любопитно Отглеждане 

Холандски хибриди

В нашите цветни магазини се продават холандски хибриди, които се отглеждат специално за обикновените любители на закрити цветя. Тези орхидеи не са причудливи, лесни за запазване и доброволно цъфтят у дома, но въпреки това е необходимо да се спазват някои несложни правила!

Хибридният холандски Oncidium е лесен за разпознаване в магазина на дълъг разклонен педал с много малки цветя, жълти, жълто-кафяви, червеникави цветове. Растението се състои от няколко удебелени кръгли грудки (псевдобагули), от които дългите листа оставят дълго. Най-често срещаните и продадени в магазините хибриди:

Oncidium Twinkle – не е голямо растение с малки ароматни цветя (вкус на канела, кифли) жълтеникави, кафеникави, червеникави цветове.

Oncidium Sharry Baby е доста голямо растение с много ароматни цветя (аромат, като в сладкарница) с тъмночервени, кафяви цветове и лека устна.

Oncidium Sweet Sugar е най-често срещаният онсидум с жълти цветя.

Всички запознати Cumbria също са „потомци“ на видове и хибридни Oncidium, така че е имал опит с Cumbria, спокойно можете да стартирате и Oncidium.

При избора на oncidium в магазина е много важно да се даде предимство на растение с голям брой крушки – те трябва да бъдат най-малко три. Изберете растение с чисти, без петна листа. Не се смущавайте, ако на повърхността виждате много бели корени, които растат в различни посоки – това е обратното, напротив. По-добре е субстрата в саксията да е сух.
температура

Всички хибридни онции се развиват добре в температурния диапазон от 15-25 градуса. Ако държите онсидум в хладно, под 18 градуса, не го pryshikivat, така че да не се развива гъбична болест.
осветление

Силно ярко осветление не се изисква, но добре разпръснати слънчеви онкиди като. Колкото повече растение получава светлина, толкова повече ще цъфти! Гледайки Oncidium листата може да го съди достатъчно лек, или не е достатъчно: ако тъмната зеленина – светлина не е достатъчно, ако лъскавите листа, зелени – достатъчно светлина, ако листата от пожълтяване и дори се появиха кафяви или бели петна – превишението на прякото слънце.
поливане

Тънки леки корени на Онсидиум. По някаква причина много често онициумите се препоръчват да се напояват, веднага щом субстрата изсъхне леко и не позволява пълно изсъхване – това не е правилният съвет! Тъй като в допълнение към много корени, oncidium има цяла система от резервоари за влага. Така че не се притеснявайте, че вашето растение ще изсъхне, ако не го излеете след леко сушене … Напротив, нека корените изсъхне и диша! Средно, при топло, слънчево време, поливане – веднъж седмично – един и половина, на студено, дъждовно – на всеки две до три седмици. Най-добре е водата с 1 / 3-1 / 4 накисване в топла, чиста вода за около 20 минути.
влажност

Хибрид онцидиум е достатъчно влага на нашите первази – 40%. Ето защо не са необходими допълнителни инструменти за увеличаване на влажността и ненужното пръскане, особено при ниски температури.
трансплантация

Трансплантацията на онцидиум се извършва само при определени показания. Уверете се, че след покупката няма вътрешна струя мъх и ако субстрата се състои от кора, трансплантация и притеснение на храста не е необходимо. Но ако субстратът в гърнето е затрупан и превърнат в стърнище, растението трябва да бъде трансплантирано. Боровата кора от средната фракция е подходяща за трансплантация. Планирана трансплантация трябва да се извърши в момент, когато корените на младата крушка все още не са се появили и скоро ще започнат да растат.

На дъното на саксията се поставя дренажен слой (разширен глина, дунапрен, гранит камъни) zatnm постави парчета кора, растение и се поставят проби излива кора фина фракция. Крушката в основата не прониква, а остава върху повърхността на основата. Уверете се, че растението не се запъва в новия саксия след засаждането, в противен случай е необходимо да го фиксирате с пръчки или въже.

Не се препоръчва да отрежете голям храст. Затова губите бум в продължение на няколко години. Oncidium е орхидея със симпатичен вид растеж, така че новите издънки не са „бебета“, а продължаване на развитието и растежа на самото растение!
Торене на торове

Необходимо е да се оплоди онсидий по време на вегетативния период на растеж със слаб тор с етикет „За орхидеи“ чрез напояване. По време на почивка и цъфтене не можете да храните!
цъфтеж

Oncidiums цъфтят на нови зрели луковици. Цветната пъпка изглежда от основата на крушката, която е покрита с покриващ лист.
Периодът на почивка

Периодът на почивка в онцидий започва, когато новият растеж в основата се сгъсти, т.е. се формира кръгла крушка. През този период, поливането трябва да бъде значително намалено и да се спре да се добавят торове. За да се поддържа растение в сухо състояние, е необходимо вече до края на цъфтежа. Не се притеснявайте, ако крушките започват да се брънчат – това е основната им функция. Дайте на растението буквално една супена лъжица вода, точно до появата на подути пъпки на нов растеж. За да започнете отново пълна поливане и хранене е необходимо, тъй като нов ръст на растежа ще бъде разтеглена за няколко сантиметра.

Последни публикации

Leave a Comment