Любопитно 

Черни орхидеи

Защо хората търсят необичайна сянка на цветя, когато около тях има най-колоритните и странни екземпляри? Човекът постоянно се привлича към „забранения плод“. Известна е в целия свят историята на Никълъс Кейдж и по време на невестата му Патриша Аркет, която поиска за бъдещата си сватба 3 подаръка: автограф на Салингер, орхидея на черен цвят, сватбена рокля от Тибет. 2 от тях бяха честно направени: те отидоха в Тибет за роклята, авторът на автограф е купен на търг, така че цветето има лош късмет, защото пари не актьор не може да намери точно такава сянка на растението. Скоро той каза, че просто е измамил, пребоядисвайки обикновен цвят с черна боя. В допълнение към това много производители са склонни да получат зелени и сини орхидеи, някои от тях също са близки до тях, а дори и специална синя течност в бял фалаенопсис е залепена в магазините, така че цветът на венчелистчетата им да се излива, продавайки ги на цена.

Подобно търсене на цвете с черна орхидея подтикнало развъдчиците да отглеждат подобни хибриди. Грижата за тях не е по-различна, но има мнение, че ярките и ярки цветове на съцветия показват, че растението се нуждае от повече светлина, отколкото от същото, с лилав, бургундски оттенък. Поради това, получаване на тъмни цветя, да им разпределят място на северозападния, източния прозорец, в противен случай ще е необходимо да се притеглят, залепят очилата с хартия. Както всички тропически красавици, черни орхидеи се страхуват от пряка слънчева светлина, защото могат да получат изгаряне, което ще бъде показано с кафяво петно ​​върху листа. Осветлението не зависи толкова много от цвета, колкото от вида на растението.

Например, Vandy, Cimbidium, Cattleya, Pafiodipelum отчаяно се нуждаят от 12-14 часа, за да получат светлина, така че фитолампите не могат да бъдат избегнати, особено през зимата, когато светлинният ден е кратък. Други: dendrobiums, phalaenopsis са по-малко взискателни от осветление, така че условията на живот за тях ще бъдат съвсем приемливи. Същото важи и за влажността на въздуха. Wanda, pafiopedylum, Angrecomum ще бъдат лишени от цъфтеж без подходяща висока влажност, която може да бъде снабдена с въздушен овлажнител, стаен фонтан. Но фалаенопсисът ще цъфти дори и без него, достатъчно е просто да се напои добре и да се осигури светлината през деня. Трансплантацията на тъмни орхидеи едва ли е различна. Пафодипелумите се нуждаят от ежегодно, phalaenopsis не по-често от веднъж на 3 години, cattleya, cumbria, cymbidiums обикновено понасят сядане. Оплождайте ги всеки месец през зимата, а през лятото чрез поливане. В периода на почивка нарушаването на храненето е невъзможно.

Последни публикации

Leave a Comment