Орхидеи Отглеждане 

5 съвета за цъфтежа на вашите орхидеи

Такова красиво тропическо цвете изглежда непривлекателно без пъпки, защото събрахме най-добрия съвет за това какво да направим, за да може орхидеята да цъфти и да се чувства добре вкъщи. Климатът, в който живеят тези красиви същества, е много необичаен. Това е висока влажност, разликите в дневните и нощните температури, доброто осветление. Следователно, когато засаждате орхидея у дома, трябва да сте сигурни, че всичко това е осигурено. Само при най-добри условия, цветът ще произведе стъбла с пъпки, а също ще увеличи стъблото на стъблото и новите крушки. Важно е да изберете сортове, които са подходящи за съхранение на дома, в противен случай няма да знаете какво да направите, за да направите орхидея цвят, защото е просто невъзможно да се повтарят природните условия у дома.

Най-лесният за начинаещи ще бъде фалаенопсис и dendrobium хибриди. Те са пригодени за понижаване на влажността, средно осветление, топъл температурен режим. Така че нека да разберем как да разцъфтим такива екзотични видове. С Cattleya, pafiophyllums, oncidiums, cymbidiums, vandas, Angrecomum, това ще бъде много по-трудно. Трудността с тях е свързана с наличието на период на почивка, при който трябва да се отстраняват напоителните системи и торовете, температурни крайности, продължително осветление, висока влажност. Най-доброто съдържание за тях е оранжерия.

Ако искате да знаете какво да направите, за да накарате орхидеята да цъфти, първо обърнете внимание на поливането. Повечето видове тропически същества се страхуват от преливане, но изискват висока влажност. Това важи за phalaenopsis, dendrobium. Между овлажняването почвата трябва да може да изсъхне, в противен случай гниещите корени бързо ще унищожат цялото растение. Извършвайте го на всеки 4-10 дни, в зависимост от осветеността, влажността, температурата на въздуха. Най-добрият начин за овлажняване е потапянето в продължение на 20 минути.

чтобы орхидея зацвела

Тъй като любимите ви цветя са тропически, те се нуждаят от висока влажност от 40%. Ако къщата няма овлажнител, фонтан, можете да увеличите влажността, като поставите мокър парцал върху батерията, поръсвайки храста с топла вода, поставяйки саксията с растението върху палет с мокра калцит. Phalaenopsis не е твърде взискателен по този въпрос, за разлика от vandas, angrekumov, например. Липсата на висока влажност може да бъде компенсирана от добро осветление и редовно поливане.

Има 2 вида торове за растенията: азот-калий и фосфор. Те се различават в концентрацията на микроелементи, въпреки че съставът е същият. Азот-калий се използва за изграждане на зеленина, укрепване на кореновата система, но ако искате орхидеята да цъфти, трябва да използвате фосфор. Той трябва да се използва след период на активен зелен растеж. Прекомерното подаване на азотен стимулатор може да доведе до продължителна липса на цъфтеж.

Phalaenopsis – термофилни цветя. За тях оптималната температура на въздуха е 16-24 градуса. Цветята носят по-ниски и по-високи, но те лишават любовницата от цъфтежа. Dendrobium харесва люлки през нощта и през деня, като Cattleya, Lelia, Paphiopedulum, Vanda, Angrekum. Това стимулира появата на дръжка и пъпки. Така се симулират естествените условия. При ниски или високи температури напояването се намалява наполовина.

Phalaenopsis живее нормално на северния прозорец, на юг на юг със сянка, няма нужда да го осветява с лампи, тъй като има достатъчно светлина за това цвете. Основното нещо в правилата е това, което трябва да направи цветът на оранча – да го предпазим от пряка слънчева светлина, в противен случай листата ще се изгорят и самото растение ще се разболее. Реставрационният период ще отложи цъфтежа. Cymbidiums, Angrecomum, Vandy, Cattleya без блясък на осветление няма да се харесат. Те се нуждаят от 12-16-часов светлинен ден, който може да бъде постигнат чрез закупуване на фитоламп. Тези различни условия на задържане изискват различни видове красиви тропически растения.

Последни публикации

Leave a Comment